Entorn i Activitats

Entorn

La Grevolosa
La Grevolosa

Mas el Güell es troba situat a quasi 900 m. d’alçària, al terme de La Vola (Sant Pere de Torelló), en un paratge dels més bells d’Osona i de la Catalunya pre-pirinenca, entre Vic i Olot, a la serralada del Collsacabra i els contraforts del Puigsacalm (1.500 m.).

Estem envoltats d’una gran massa forestal, on dominen les fagedes, els roures, el boix, els oms i la freixa, alternant amb pastures i rierols. Amb una exuberant biodiversitat, cal ressaltar la seva fauna, amb algunes espècies protegides.

A peu es pot gaudir del Cabrerés, la Serra de Llancers, la Vall del Fornés, la Vall d’en Bas, la pujada al Puigsacalm… Tanmateix, des d’El Güell s’accedeix al sender que porta, d’una banda , a l’ermita de Sant Nazari, i de l’altra a la Fageda de la Grevolosa, bosc majestuós on es troben els exemplars de faig més alts de Catalunya. També som a tocar del Santuari de Cabrera, un dels miradors més espectaculars de tot el Principat.


Activitats

La mirada eterna
La mirada eterna

Algunes de les activitats que podem fer a El Güell, hom pot gaudir d’innumerables passejades a peu per tota la serralada del Cabrerés (veure “El Mas”), així com desplaçar-se a indrets propers com la Vall d’en Bas, Can Tonigròs (la Roca Foradada), el poble medieval de Rupit, Tavertet o el Pantà de Sau. Al Mas El Güell també podeu gaudir del bestiar de pastura en un entorn de muntanya. Tanmateix al Collsacabra tenim una bona quantitat de fauna autòctona de mamífers, rèptils i aus.